söndag 16 januari 2011

Torra "vinterhänder/fötter"?

Nu under vintern får händera ta mycket stryk av starka vinder och mycket kyla, många tror att det räcker att skrubba sina händer ungefär en gång i månaden vilket inte stämmer eftersom kroppen stöterbort gamla hudceller ca 2 gånger i veckan med andra ord brör man skrubba hela kroppen minst 2 gånger i veckan allra minst händerna och fötterna eftersom detta är dom två "redskap" på kroppen man använder mest så därför tänkte jag ge lite tips på hur du håller dina händer och fötter fit4fight nu under vinter halvåret men även under resten av året :)

Rengöring av händerna:Börja med att sitta med händerna några minuter i varmt vatten. Tvåla in dem och använd nagelborste runt naglarna för att få bort möjlig smuts. Har du missfärgade naglar kan du "gräva" med naglarna i varsin citron halva en stund. Fortsätt sedan med att skrubba rent händerna med en handskrubb. Vill eller har du inte råd att köpa en i butiken följer sedan i slutet av inlägget tips på hemmagjord handskrubb. Skölj sedan händerna noga och torka torrt. Putta försiktigt ner nagelbanden och passa gärna på att fixa naglarna när du väl är igång. Avsluta med att massera in en återfuktande handkräm. Var för övrigt noga med att hålla händerna varma och i skydd från isande vind. Ha handskar/vantar på dig när du är ute. Använd handkräm (babyolja är ÄNNU bättre) flera gånger dagligen och använd gärna en fetare kräm inför natten.

Rengöring av Fötterna:
Börja med att sätta fötterna i ett VARMT fotbad (behövs ej salt eller liknande) i ca 3-5 min.
Däreftertar du 5liters fryspåsar och häller i en "skvätt" skrubb (helst en ganska grov skrubb) och några droppar vatten. Trä på påsarna med skrubben över fötterna och ge dina fötter en skön massage. Låt fötterna sedan vila i påsarna i ca 5 min innan du sköljer av dom noga. Torka lite lätt med en handduk och smörj sedan in dom med en ganska fet kräm. Ta direkt pådig ett par bomulls strumpor för att hålla kvar kräme på fötterna. VIPPS, nu har du fina fötter igen! :)





Hemmagjord hand/fotskrubb 1:
6 tsk salt + 3 tsk olivolja


Hemmagjord handskrubb 2 (örtskrubb):
1 dl salt
½ dl olja (ex: raps, oliv eller kokosolja)
1 handfull färsk rosmarin
Lite rivet citronskal


*Börja med att mixa allt till en pesto-liknande konsistens och häll upp i en glasburk. Förvarar du örtskrubben i rumstemperatur, håller den i c:a 1år utan att bli gammal. (Du kan även använda denna örtskrubben för resten av kroppen).

Njut nu av dina fina händer och fötter igen! :)
PeaCe OuT BitChes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar